Bestuur OWMCP vraagt ROS-minister om directeur nog voor onbepaalde tijd te handhaven

Het bestuur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) vraagt in een schrijven aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) om waarnemend directeur Sanjay Triloki nog voor onbepaalde tijd te handhaven met zijn dagelijkse werkzaamheden gezien zijn kennis en kunde. Door de waarnemend OWMCP-directeur abrupt te vervangen zonder grondige reden, zegt het bestuur dat enkele belangrijke lopende projecten stagnaties zullen oplopen en mogelijk tot stopzetting zullen leiden. 

De vakbond bij OWMCP heeft vorige week aan de ROS-minister Emanuel om vervanging gevraagd van waarnemend directeur Triloki. De vakbond vindt dat hij niet berekend is voor de belangrijke taken die horen bij de functie van directeur. Hij zou van het OWMCP een puinhoop van hebben gemaakt. De vakbond verwijt de waarnemend directeur niet met het personeel te communiceren en een friends en family beleid binnen de organisatie te voeren. 

De vakbond onder leiding van Dayanand Dwarka zegt, dat het personeel is gedemotiveerd en het vertrouwen heeft opgezegd in de waarnemend directeur. Het vraagt aan de ROS-minister om  waarnemend directeur Troloki uiterlijk eind 31 juli te vervangen. Vanwege het uitblijven van een reactie van de minister heeft de vakbond op dinsdag 1 augustus besloten in actie te gaan. Er wordt tot 12.00 uur gewerkt.

Bestuur OWMCP

Het bestuur van OWMCP heeft afgelopen zaterdag een spoed bestuursvergadering belegd. Afgelopen maandag 31 juli heeft het bestuur minister Emanuel over de besproken punten tijdens de vergadering geïnformeerd. Het zegt zeer verrast te zijn met het ingenomen standpunt en positie door de vakbond. Het bestuur vindt dat gezien de kennis en kunde van de waarnemend directeur deze nog voor onbepaalde tijd gehandhaafd moet worden, aangezien hij belast is met enkele lopende projecten van OWMCP en van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij die van belang zijn voor de ontwikkeling van Nickerie. 

Genoemd worden de rehabilitatie van de Arawara sluis, de wegverbinding vanaf kamp 13 tot Wakay, de wegverbinding Wakay to Apoera, de bouw van de brug over de Kaboeri rivier, en een op handen zijnde zonnepanelenproject te Wakay. Tal van deze projecten zijn tot stand gekomen dankzij de waarnemend directeur vanaf diens aanstelling in maart 2022, waarbij er steeds overleg is geweest met de consultants.

In het schrijven aan de ROS-minister zegt het OWMCP-bestuur dat de vakbond de waarnemend directeur persoonlijk wil aanvallen met eenzijdige informatie en zodoende hem in een kwaad daglicht te stellen. 

Ongegrond en vals

Waarnemend directeur van OWMC Sanjay Triloki, beschouwt de aantijgingen van de vakbond aan zijn adres als vals en ongegrond. Voor wat betreft het kwijten van zijn taken en verantwoordelijkheden als waarnemend directeur valt volgens hem niets noemenswaardig op aan te merken.  Ook de CAO-afspraken met de vakbond heeft hij als waarnemend directeur stipt nageleefd. Hij zegt onlangs ook volledig meegewerkt te hebben aan het verzoek van het personeel aan de regering om ook in aanmerking te komen voor de SRD 2.500 koopkrachtversterking. Triloki zegt er altijd voor gezorgd te hebben dat er voldoende materiaal en materieel aanwezig is, opdat het personeel zijn werk naar behoren kan doen. 

De redenen die de vakbond aandraagt om hem te doen vervangen vindt de waarnemend directeur gezocht en persoonlijk. Triloki geeft aan dat de onvrede bij enkele leden van de vakbond mogelijk te maken heeft met zijn besluit om niet mee te werken aan een bevorderingskwestie. Hij zegt niet eraan mee te kunnen werken, omdat het om de tweede bevordering in een jaar zou zijn van betrokken vakbondsleden. 

Als waarnemend directeur zegt Triloki zich er volledig van bewust te zijn dat hij eens de “sleutel” (de directeursfunctie) weer moet overdragen aan iemand anders. “Maar indien dat moet gebeuren, moet het niet om de valse en ongegronde redenen zijn zoals de vakbond aanvoert”, aldus de OWMCP waarnemend directeur.

SS  

error: Kopiëren mag niet!