“Heeft iemand een economieboek voor onze minister?”

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Ontwikkeling (kortweg EZ), Reshma Kuldipsingh, heeft onlangs in de Nationale Assemblee gezegd, dat ze orde op zaken heeft gebracht bij de Economische Controle Dienst. Echter, Rooke miste in haar verhaal wat er nou precies mis was. “Deze dienst bestaat al jaren. We horen vaak over ordening, maar wat wordt er eigenlijk geordend? De minister sprak ook over aanscherping, maar het is onduidelijk wat ze wil aanscherpen.”

Het klinkt goed dat overtreders beboet worden, aldus Rooke. Maar, het is onduidelijk waarom dezelfde bedrijven die herhaaldelijk overtredingen begaan hun vergunning niet wordt opgeschort of ingetrokken.

Rooke begrijpt, dat de minister het niet gemakkelijk heeft, aangezien veel detailhandelaren die dagelijkse producten verkopen in een netwerk zitten, dat ook “bedreigend” kan zijn.

Rooke vindt het onzin, dat de minister beweert dat kosten als magazijnkosten en stroom als extra worden gezien in de prijsopbouw. Ze wil dit aanpakken met een staatsbesluit. Misschien moet iemand haar het boek ‘Economie’ van Heertje cadeau doen.

“Het lijkt erop, dat ze geen zakelijke kennis heeft. Weet ze niet, dat alle kosten die een ondernemer maakt, meegenomen worden in de kostprijs van een product, zoals opslag en magazijnkosten?”

De kosten zullen blijven stijgen als er geen economische stabiliteit is over de hele linie. Rooke zegt ook, dat iedereen weet dat onze economie in een “rollercoaster” is beland.

Onze parlementariërs lijken vaak interessant te willen doen, om hun teleurgestelde achterban de indruk te geven dat zij zich ook zorgen maken. Maar, als ze enige ontwikkeling hebben, weten ze ook dat het nu een onmogelijke zaak is. De vicepresident gaf ook onlangs aan dat hij zich gaat bemoeien. 

Rooke stelt, dat het goed zou zijn als hij kalm blijft, zoals nu, aangezien de laatste keer dat hij wilde ingrijpen was met de koers die hij naar beneden zou brengen. De koers schoot echter juist omhoog als een raket.

error: Kopiëren mag niet!