Dragon Gas talks: Venezuela refusing to accept US terms

Onderhandelingen over het voortdurende Dragon Gas-project zijn in een impasse geraakt, aangezien Venezuela en de Verenigde Staten terughoudend lijken om hun huidige standpunten aan te passen, volgens premier Dr. Keith Rowley van Trinidad en Tobago. De langdurige onderhandelingen hebben frustratie veroorzaakt binnen de regering. Rowley benadrukt echter dat de deal nog steeds zeer levend is.

Tijdens zijn optreden in het Morning Edition-programma van TV6 legde de premier van Trinidad uit dat Venezuela de door de VS gestelde voorwaarden nog niet heeft geaccepteerd.

“Eerder dit jaar verleende de VS een vrijstelling voor de gezamenlijke ontwikkeling van een offshore gasveld tussen Trinidad en Venezuela. Deze initiatief zou het slapende Dragon gasveldproject, waarbij een consortium van bedrijven betrokken is, waaronder het staatsoliebedrijf PDVSA van Venezuela en de Anglo-Dutch Shell, moeten stimuleren.

Deze ontwikkeling heeft aanzienlijk potentieel om de gasproductiecapaciteiten van Trinidad uit te breiden en de export naar naburige landen te verhogen. Beperkingen die door de VS zijn opgelegd, beperken echter eventuele contante betalingen aan de Venezolaanse regering of haar staatsbedrijven, die de onderhandelingen bemoeilijken.

In een poging om de voorwaarden te onderhandelen, ontmoetten premier Rowley en minister van Energie Stuart Young in mei in Washington de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Minister Young, gaf aan dat de gevraagde wijzigingen voornamelijk betrekking hebben op financiële voorwaarden, en zei dat onderhandelingen in de energiesector vaak complex kunnen zijn.

error: Kopiëren mag niet!