Minister Amoksi waarschuwt voor zoveelste keer criminelen: “We gaan u aanpakken”

Minister Kenneth Amoksi heeft maar weer eens waarschuwingen uitgesproken tegen criminelen die de samenleving tergen. “We gaan u aanpakken”, sprak de minister, terwijl eigenlijk iedereen weet, dat criminelen zich niets zullen aantrekken van dergelijke tot cliché verworden taal. Het is mooi weer spelen voor de bühne. “Er zijn uitdagingen, maar we zullen er werk van maken”, aldus Amoksi.

Volgens de bewindsman komen er binnenkort politieposten op Galibi, in Marowijne, op Stoelmanseiland in Sipaliwini en in Coronie. Voorts zullen er boten en genoeg voertuigen ter beschikking zijn. “Zonder veiligheid heb je geen vrijheid en beweging. Ik wil de rovers en andere criminelen waarschuwen. Ik wil een boodschap stelen; we gaan u aanpakken. Eenieder komt terecht.”

Nieuw Hoofdbureau

Inmiddels heeft de regering, onder leiding van een clusterteam van ministers, besloten het niet afgebouwde hoofdbureau van politie alsnog af te bouwen. Het deels gebouwde pand, dat staat op de hoek van de Gemenelandsweg en de J. A. Pengelstraat, wordt gesloopt, en er komt nieuwbouw. Onder andere de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Natuurlijke Hulpbronnen en Justitie en Politie zijn samengebracht om dit project te trekken.

Volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft zijn ministerie de leiding daarin. OW is hoofdelijk verantwoordelijk voor bouwwerken. De knoop is doorgehakt. Na een openbare aanbesteding is een architect aangetrokken om het ontwerp aan te passen. De middelen worden binnen 2 tot 3 jaar vrijgemaakt voor dit project. Het project zal ongeveer 7-8 miljoen Amerikaanse dollars moeten gaan kosten.

Meer middelen

Vicepresident Ronnie Brunswijk en Edgar Sampie, parlementariër voor de ABOP uit Paramaribo, hebben beiden afzonderlijk opgeroepen voor meer middelen voor het ministerie van Justitie en Politie. De parlementariër beklaagde zich over het tekort aan middelen voor onder andere dat  ministerie. Sampie is voorzitter van de Vaste Commissie Justitie en Politie in de Assemblee. HIj vindt dat het ministerie onvoldoende middelen krijgt vanuit Financiën. Dit heeft een negatief effect op de bestrijding van de criminaliteit.

error: Kopiëren mag niet!