Ford roept 870.000 F-150 pick-ups terug in de VS omdat parkeerremmen onverwacht kunnen worden ingeschakeld

DEARBORN, Mich. (AP) – Ford roept meer dan 870.000 nieuwere F-150 pick-ups in de VS terug omdat de elektrische parkeerremmen onverwacht kunnen worden ingeschakeld.

De terugroepactie heeft betrekking op bepaalde pick-ups van de modeljaren 2021 tot en met 2023 met enkele uitlaatsystemen. De pick-ups uit de F-serie van Ford zijn de bestverkochte auto’s in de VS.

Het bedrijf zegt in documenten die vrijdag door veiligheidsinstanties van de overheid zijn geplaatst dat een achterste bedradingsbundel in contact kan komen met het achterashuis. Dat kan de bedrading beschadigen en kortsluiting veroorzaken, waardoor de parkeerrem kan worden ingeschakeld zonder actie van de bestuurder, waardoor het risico op een ongeval toeneemt. Bestuurders kunnen een waarschuwingslampje voor de parkeerrem en een waarschuwingsbericht op het dashboard zien.

Ford zegt in documenten dat het 918 garantieclaims heeft en drie veldrapporten van draadschuren in Noord-Amerika. Hiervan duidden er 299 op onverwachte activering van de parkeerrem, en 19 hiervan gebeurden terwijl de vrachtwagens aan het rijden waren.

Het bedrijf zegt niet op de hoogte te zijn van eventuele ongevallen of verwondingen veroorzaakt door het probleem.

Dealers inspecteren de achterste kabelboom. Als de beschermtape is doorgesleten, wordt het harnas vervangen. Als de tape niet versleten is, zullen dealers een beschermende dasband en tape-wikkel installeren.

Eigenaren worden vanaf 11 september per brief op de hoogte gebracht.

error: Kopiëren mag niet!