Verdachte te Tamansarie opgepakt voor diefstal sieraden en geld uit woningen te Kroonenburg

De 35-jarige verdachte A.W. is zondag 23 juli door een gemengd team van Regio Oost voor diefstal aangehouden. De vrouwelijke benadeelde K.K. had die dag aangifte bij de politie van Mariënburg gedaan van diefstal van een hoeveelheid sieraden ter waarde van een groot geldbedrag in SRD, te Kroonenburg, in het district Commewijne.

De aangeefster gaf de politie door, dat zij met haar wederhelft naar een feestje in de straat was gegaan. Alvorens zij vertrok, trok zij de deur van haar woning dicht, maar deed deze niet op slot. Toen zij omstreeks 01.00 uur weer thuis waren, ontdekte zij dat sieraden waren weggenomen. Zij constateerden dat iemand zich toegang had verschaft tot de woning.

Tijdens het onderzoek van de politie kwam naar voren dat er ook in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juli was ingebroken in de woning van de buurvrouw S.G. die 1 kilometer verder woont van de aangeefster K.K. Bij de buurvrouw werd buitgemaakt een groot geldbedrag in SRD en Euro’s.

De buurvrouw zei tegen de agenten, dat zij die nacht samen met haar gezin naar een feestje was dat naast haar woning werd gehouden. Bij het verlaten van haar woning deed zij de deuren dicht, maar niet op slot. Zij verlieten omstreeks 02.00 uur het feestje en bij aankomst in hun woning kwam haar dochter naar haar toe en zei, dat haar portemonnee open stond en geld was weggenomen. Bij een ingesteld onderzoek in de woning ontdekte het gezin, dat al hun geld door onbekenden was weggenomen.

Na bekomen informatie kwam de verdachte A.W. in beeld en die werd op zijn werkplek te Tamansarie opgespoord en aangehouden. Op hem werden alle sieraden aangetroffen en een deel van het gestolen geldbedrag. Na zijn aanhouding werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.W. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!