Boy Scouts-delegatie ontvangen door Chief Scout Santokhi vlak voor vertrek naar World Scouts Jamboree Zuid-Korea

Een delegatie van de Boy Scouts van Suriname is zaterdag 29 juli ontvangen door Chief Scout president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. De Surinaamse padvinders zullen deelnemen aan de World Scouts Jamboree 2023, van 1-12 augustus in Zuid-Korea. 

De groep vertrekt vandaag, maandag 31 juli.

Rudi Esajas, hoofdcommissaris van de Boy Scouts van Suriname, zegt dat het bezoek aan de president een tweeledig karakter had; enerzijds vanwege het 99-jarig bestaan van de organisatie en anderzijds vanwege de deelname aan de Jamboree in Zuid-Korea. 

Chief Scout Santokhi bond bij deze gelegenheid de nationale das voor de unitleider en overhandigde hem daarbij ook de Surinaamse vlag. De president noemde deze plechtige ceremonie een bijzondere eer. Hij is ervan overtuigd dat de scouts als vertegenwoordigers van Suriname, het land op de kaart zullen zetten.

De Wereld Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Het gaat om een grote activiteit, waar zo’m 50.000 scouts uit 158 landen bij elkaar komen om te kamperen. Er wordt dan over verschillende onderwerpen met elkaar van gedachten gewisseld, terwijl er ook culturele uitwisseling plaatsvindt. “Het is eigenlijk een wereldervaring die je opdoet, want je ziet scouts uit verschillende landen en je hebt de kans om ook de manier zoals zij het padvindersspel beleven, mee te maken”, aldus hoofdcommissaris Esajas.

error: Kopiëren mag niet!