Automonteur te Latour verdacht van verduistering auto en auto-onderelen

De politie van het bureau Latour heeft in twee afzonderlijke zaken de 49-jarige verdachte automonteur C.D. woensdag 26 juli op een adres in het politieressort aangehouden.

De benadeelden, N.B. (42) en E.R. (75) hadden al respectievelijk op donderdag 29 december 2022 en maandag 16 januari 2023 aangifte van verduistering tegen de monteur gedaan. 

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de aangever N.B. in juni 2022 zijn auto, die een turbo en een koppakking probleem had, ter reparatie had aangeboden bij deze monteur. De klant gaf hem de ruimte te werken aan de auto en dacht dat hij in kennis gesteld zou worden wanneer de reparatie van de auto klaar was. Omdat dit te lang duurde, wendde N.B. zich op 29 december tot de monteur en kwam tot de ontdekking, dat zijn auto nergens te bespeuren was. Toen C.D. hem zag, vertelde hij de klant, dat hij dacht dat deze inmiddels dood was en zijn auto daarom had verkocht.

De andere aangever E.R. had zijn auto in november 2022 bij deze monteur achtergelaten vanwege een krukas probleem. Deze klant ging  op 16 januari 2023 met een nieuwe krukas naar de monteur. Bij aankomst merkte hij, dat de radiator, de powersteeringpomp en de smeerolie cooler van zijn voertuig waren gedemonteerd en niet te vinden waren. Daarnaast reed zijn auto ook niet.

De verdachte zag kans geruime tijd uit handen van de politie te blijven, maar werd op 26 juli alsnog in de kraag gevat. Na te zijn voorgeleid, is de verdachte C.D. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!