“Van open vuur naar high-tech: de revolutionaire magnetronoven!”

Voor de komst van de magnetronoven maakte de mens gebruik van traditionele kookmethoden om voedsel te bereiden. Deze methoden omvatten het koken op een gas- of elektrisch fornuis, bakken in een oven en stomen. Hoewel deze methoden effectief waren, waren ze niet altijd efficiënt en tijdbesparend. Als het niet had gelegen aan Percy Spencer in 1945, die de magnetron oven ontdekte, zouden wij nog bij de oude tijd zij gebleven.

In ons land moesten wij het ook doen door gebruik te maken van houtskool. Wellies is deze methode een manier om de smaak van vlees en groenten te verbeteren.

Inheemsen en marrons maakten gebruik van open vuur om hun voedsel te bereiden. Dit voornamelijk in gebieden waar ze niet beschikken over de moderne faciliteiten.

Hoewel de traditionele kookmethoden nog steeds worden gebruikt in Suriname, heeft de magnetronoven een nieuwe dimensie toegevoegd aan de manier waarop burgers omgaan met koken en voedselbereiding.

Het heeft hen geholpen om tijd te besparen en de veelzijdigheid van maaltijdplanning te vergroten.

Met de komst van de magnetronoven veranderde dit alles drastisch. De magnetronoven bood burgers een snelle en efficiënte manier om voedsel te bereiden. Met de mogelijkheid om voedsel in enkele minuten op te warmen of te koken, werden maaltijden gemakkelijk en snel toegankelijk. Dit gaf burgers meer vrijheid en flexibiliteit in hun dagelijkse leven.

Japan: magnetron op batterijen

De mens blijft zichzelf ontwikkelen. De Japanse maatschappij Makita heeft een nieuwe magnetronoven ontwikkeld die je overal kan meenemen daar die werkt op batterijen. 

De Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap Makita heeft onlangs een draagbare magnetronoven onthuld, de eerste in zijn soort, die wordt aangedreven door twee grote batterijen die onderweg kunnen worden opgeladen en vervangen.

Mockups van een draadloze magnetron doen al jaren online de ronde als dwazen van april, maar vorig jaar besloot de Japanse gigant Makita om iedereen te verrassen met een marktklare, op batterijen werkende oven die onderweg tientallen etenswaren en dranken kan opwarmen .

De nieuwe Makita MW001G magnetronoven kan tot acht minuten lang 500 W aan vermogen leveren, waarna hij automatisch overschakelt naar een 350 W-modus met lager vermogen om de batterij te sparen.

Hij weegt slechts 8,8 kg en kan ongeveer 11 gekoelde lunches of 20 drankjes opwarmen op twee volledig opgeladen XGT 40V Max 8Ah-batterijen.

De Japanse fabrikant beveelt de draadloze magnetronoven aan voor bouwplaatsen, dineren in de auto en rampsituaties, maar u kunt er waarschijnlijk nog veel meer toepassingen voor vinden, als u hem kunt bemachtigen.

error: Kopiëren mag niet!