Pastor eindelijk begraven na 2 jaar vanwege hoop op reïncarnatie bij familie

Mensen geloven in reïncarnatie om verschillende redenen. Reïncarnatie een verklaring voor verschillende ervaringen en situaties. Sommige mensen ervaren sterke verbindingen met bepaalde plaatsen, mensen of culturen zonder enige aanwijsbare reden. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze deze plaatsen eerder hebben bezocht of dat ze eerder een band hebben gehad met bepaalde mensen. Voor hen kan reïncarnatie de verklaring zijn voor deze gevoelens van herkenning.

Reïncarnatie biedt ook hoop en troost aan mensen. Het idee dat het leven niet eindigt met de dood, dat er een voortzetting is van de ziel in een nieuwe vorm, kan geruststellend zijn. Het stelt mensen in staat om de dood te benaderen met minder angst en meer acceptatie, wetende dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor spirituele groei en evolutie na dit leven.

Daarnaast kan het geloof in reïncarnatie ook worden gezien als een middel om te begrijpen waarom sommige mensen bepaalde karaktereigenschappen of talenten hebben. Het idee van karma, dat onze daden invloed hebben op onze toekomstige levens, kan worden gebruikt om verklaringen te geven voor de variaties in levensomstandigheden en persoonlijkheden. Het geloof in reïncarnatie biedt zo een kader om de complexiteit van het menselijk leven beter te begrijpen.

Hoewel het geloof in reïncarnatie niet wetenschappelijk kan worden bewezen, biedt het mensen toch een gevoel van betekenis en zingeving. Het idee dat het leven een continuüm is en dat we terugkeren in verschillende levens om lessen te leren en te groeien, kan voor sommige mensen een dieper begrip van hun eigen bestaan bieden. Het geeft hen ook het gevoel dat ze deel uitmaken van iets groters dan henzelf.

Culturele en religieuze overtuigingen spelen ook een rol bij het geloof in reïncarnatie.

In veel oude religies, zoals het hindoeïsme en boeddhisme, is het geloof in reïncarnatie diep geworteld.

Deze religies leiden mensen om de cyclus van wedergeboorte te doorbreken en verlichting te bereiken. Voor deze mensen is het geloof in reïncarnatie een essentieel onderdeel van hun spirituele praktijk en wereldbeeld.

Pastor eindelijk 2 jaar na zijn dood begraven 

De Zuid-Afrikaanse predikant Siva Moodley, die in 2021 stierf, werd pas na 2 jaar begraven. omdat zijn familie geloofde dat hij zou herrijzen.

Zijn lichaam werd gedurende die tijd in een mortuarium bewaard. Zijn vrouw en andere leden van zijn familie kwamen naar het mortuarium om te bidden voor zijn terugkeer. Ondanks herhaalde verzoeken van het mortuarium om toestemming voor een begrafenis of crematie, weigerde de familie van Moodley dit toe te staan.

Uiteindelijk heeft de rechtbank echter besloten, dat er een verplichte begrafenis of crematie moet plaatsvinden, vanwege de gezondheidsrisico’s die het lichaam met zich meebrengt.

Op 16 maart is Siva Moodley uiteindelijk begraven, maar zijn vrouw en kinderen waren niet aanwezig en leiden nog steeds de kerk waarvan hij de oprichter was.

error: Kopiëren mag niet!