LVV-minister Sewdien: “Nieuwe gewassen telen vanwege klimaatverandering”

Door de veranderende klimatologische situatie en de effecten daarvan zullen langzamerhand andere gewassen geteeld moeten worden in Suriname. Dit heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) tegenover lokale media aangegeven.

Volgens de bewindsman is het traject door het ministerie al ingezet. In diverse gebieden van het land worden experimenten uitgevoerd met niet-traditionele gewassen. De minister deed uit de doeken dat er een aanvang wordt gemaakt met het planten van tarwe. Dat was lange tijd ondenkbaar in de tropen. Maar, door het veranderende klimaat in de wereld en modernere technologie is het mogelijk.

Minister Sewdien gaf aan dat het ministerie bezig is plaatselijke agrariërs te begeleiden in de productie van diverse nieuwe landbouwgewassen. ”Wij van LVV zijn er om te faciliteren zodat de boeren kunnen produceren”, aldus de bewindsman.

De landbouwsector heeft de potentie om een succesverhaal te worden. Landbouwers en landbouwvoorlichters worden getraind in het waarborgen van de hygiënische veiligheid van landbouwgewassen. Volgens de minister worden boeren, agroverwerkers, exporteurs en alle andere relevante actoren bij elkaar gebracht om de exportmogelijkheden maximaal te benutten. 

error: Kopiëren mag niet!