Minister Ori maakt gewag van corruptie met schoolvervoer

Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) maakte gisteren, donderdag 27 juli, in de Nationale Assemblee gewag van mogelijk grootscheepse corruptie met schoolbusvervoer. 

Ambtenaren van de afdeling c.q onderdirectoraat Technische Diensten van het ministerie zouden daarbij ook betrokken zijn. Deze afdeling is belast met het aanhuren van busbedrijven voor het verzorgen van schoolbusvervoer over circa 745 trajecten over het hele land. Het schoolbusvervoer kost de staat maandelijks ruim SRD 34 miljoen. Ambtenaren op de afdeling zouden ook families hebben met busbedrijven. Ook controleurs die toezicht moeten uitoefenen op naleving door busbedrijven van contractuele verplichtingen zouden “lekkers” toegestopt krijgen. 

De minister praat van een inefficiënt systeem. Er is sprake van informatie lekkage, waardoor buseigenaren van tevoren weten wanneer controleurs komen. Er is een onderzoek gaande.

De Onderwijs-minister deed deze mededelingen naar aanleiding van vragen die het Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vorige week stelde over hoe de selectieprocedure is het bij het aanhuren c.q. het contracteren van busbedrijven voor het verzorgen van schoolbusvervoer.  Jogi heeft in het recente verleden, onder meer tijdens begrotingsbehandelingen meerdere malen hiernaar gevraagd. Op zijn vragen heeft hij nimmer afdoende antwoord gekregen. 

Minister Henry Ori, die niet zo lang geleden als Onderwijs-minister is aangetreden, is nu wel ingegaan op de vragen van Jogi.

SS      

error: Kopiëren mag niet!