Minister Jubithana zal zelf uitleg geven over zijn ontslagindiening

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal binnenkort een persconferentie beleggen waarin hij nader zal ingaan op zijn onstlagindiening. Jubithana heeft vorige week dinsdag, 18 juli, in een brief aan president Santokhi te kennen gegeven zijn portefeuille met ingang van 1 augustus ter beschikking te stellen. De redenen daarvoor liggen op het persoonlijke vlak.  

Jubithana is minister van TCT op voordracht van de politieke partij ABOP. Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP-voorzitter, bevestigt de ontvangst van een kopie van het schrijven van de minister inzake diens onslagindiening. Voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, afgelopen woensdag, ontkende de vicepresident geluiden als zouden tussen hem en de minister spanningen zijn.

Wekelijks is er een vergadering van de Raad van Minister waarbij ook minister Jubithana aanwezig is. Ook wordt er binnen de ABOP regelmatig vergaderd met ministers en de overige top van de partij.

Van spanningen met de TCT-minister is geen sprake. Ook met de overige ministers zijn er geen spanningen. “Als een minister bepaalde zaken niet goed aanpakt, dan word je daarvoor aangesproken ja. Maar,dat betekent niet dat er sprake is van vijandschap of spanningen”, aldus  de vicepresident tevens voorzitter van de ABOP. Brunswijk benadrukt dat binnen de partij ministers met egards worden behandeld en dat besluiten in consensus worden genomen. 

Humphrey Dundas, woordvoerder van het Kabinet van de Vicepresident, zegt dat minister Jubithana uit egards voor de instituten zeer binnenkort een persconferentie zal beleggen waarop hij zelf nader zal ingaan op de redenen van zijn ontlagindiening.

SS

error: Kopiëren mag niet!