Bewoners Nickerie klagen over afwezigheid politieauto’s en ambulances 

Klachten hebben de redactie van Dagblad Suriname bereikt dat er geen politievoertuigen en ambulances zijn, of dat ze niet uitrijden bij noodgevallen.

Je wacht uren

Bij sommige spoedgevallen zitten burgers noodgedwongen lang te wachten tot een dienstvoertuig komt om hulp te bieden. Het ergste van alles is volgens de burgers, dat er soms mensenlevens op het spel staan en dat men door het ontbreken van voertuigen aan hun lot wordt overgelaten.

Specifiek gevallen

Er zijn in bepaalde specifieke gevallen, die ook de ronde doen op social media, beelden te zien waarop te zien is dat men uren wacht tot er 1 voertuig komt. Dit was voor veel burgers het toppunt om hierover een opmerking te maken. 

Lian zegt, dat hij ter plekke was toen er werd gebeld naar een politiepost voor hulp na een frontale botsing. Vanwege het feit dat er geen dienstvoertuig was konden de zwaargewonde slachtoffers niet behandeld worden en zaten ze met alle pijnen kreunend tussen de omstanders. “Als mens doet dit je wel wat”, zegt Lian. Volgens andere bewoners is het bekend dat er hierdoor mensen om het leven komen. 

Elke seconde telt

“In bepaalde spoedgevallen telt elke seconde”, zegt Anita op de vraag van de redactie hoe burgers met dit probleem omgaan. Burgers zeggen dat er nooit een dienstvoertuig is, maar dat een ongeluk ook niet meldt wanneer die komt. Ze zijn de mening toegedaan, dat dit dus zo snel als mogelijk aangepakt dient te worden door de overheid. 

“Nickerie heeft een probleem voor wat dienstvoertuigen betreft. De focus wordt wel gelegd op voertuigen die cruciaal zijn. Vooral wanneer het om mensenlevens gaat dient er ten alle tijden een mogelijkheid te zijn waar burgers op kunnen rekenen”, geeft Joyce afsluitend nog aan in het gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!