“Wat is een goed inkomen in deze tijd?”

“Als burger en inwoner van het land is het moeilijk om aan een vaste baan te komen of om het te kunnen overleven, maar je gaat je best moeten doen”, zegt Christopher. Hij is bouwvakker en geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij het ondanks dat hij g een goed inkomen heeft, het probeert te overleven. 

“Het is niet een ieder gegund een goed inkomen te hebben en wat is een goed inkomen in deze tijd? SRD 5.000 zegt zelfs niets. Een luxe leven heb ik niet, maar ik probeer toch enkele dingen te realiseren voor mijn gezin en doe mijn best om dagelijks eten op tafel te zetten.”

Christopher zegt, dat het moeilijk is om in zijn vak werk te vinden. Het is al enkele maanden dat hij naar werk zoekt, zodat hij elke maand toch iets binnen krijgt. Hij is nu genoodzaakt enkele andere klusjes buiten te doen.

“Ik doe klusjes waar ik niet eens 100% van weet, maar ik doe het toch goed. Aan het eind leer je veel meer, ook al ben je oud. Aan het eind ben ik rijker geworden aan kennis. Bij sommige klusjes neem ik mijn twee jongens mee, dat is als er geen school is, zodat zij ook het werk leren kennen. Ook al heb je papieren, toch is het moeilijker om een werk te vinden met een goed inkomen. Bij mijn vrouw is er gelukkig ook sprake van optimaal bezigzijn, dus zitten doen wij niet. Ook mijn dochter helpt met het een en ander om te verdienen. Wij leven niet luxe, naar onze dromen of boven onze standaarden, maar proberen het te overleven. Ik hoop dat velen dat proberen”, benadrukt Christopher. 

TM

error: Kopiëren mag niet!