Verdachte vrijgesproken van brandstichting

Darjevo H. die bijkans 4 maanden in het gevang zat, werd dinsdag conform het pleidooi van zijn raadsvrouw Chandra Algoe vrijgesproken.

Darjevo werd verweten samen met Chamil S. brand te hebben gesticht waarbij een boot en 2 voertuigen volledig afbranden. Een belendend pand liep ook brandschade op. De schade loopt in de US$ 30.000. 

In de ochtend van 27 maart 2023 hoorde een buurman een gestommel en keek uit het raam. Hij zag iemand rennen en zag daarna een flinke brand in de garage van de benadeelde.

Chamil bekende dit feit te hebben gepleegd. Hij had SRD 6.000 ontvangen van ene “Popi” om de boot in brand te steken. Hij vroeg Darjevo om hem bij zijn vriendin in de buurt van de Franchepanestraat af te zetten. Darjevo haalde Chamil af en onderweg vroeg hij Darjevo om brandstof te kopen, aangezien zijn bromfiets was leeggelopen en de brommer thuis bij zijn vriendin was.

Darjevo, die toen zelf bij een dame was, ging met deze dame Chamil afhalen. Na het afzetten heeft hij in de buurt rondgereden en wat drinken gekocht. Kort nadien belde Chamil om hem weer op te halen, omdat de familie van zijn vriendin met een houwer achter hem rende.  Darjevo haalde hem toen af en zette hem ook thuis.

Bij de politie beweerde Chamil dat Darjevo wist dat hij brand zou gaan stichten. Algoe wees in haar pleidooi erop dat alleen Chamil de persoon van Darjevo bezwaart. De verklaring van de medeverdachte is geen bewijs tegen Darjevo. Ook heeft het Openbaar Ministerie geen enkel ander bewijs aangedragen. De dame die was meegereden werd dinsdag op de zitting gehoord en verklaarde niets van enige afspraak tussen de heren te hebben gehoord.

Kantonrechter Duncan Nanhoe ging mee met de advocaat en sprak Darjevo vrij van de volledige dagvaarding. Chamil werd conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek en gevangenhouding.

error: Kopiëren mag niet!