President Santokhi: “Onafhankelijk Kiesbureau moet alle ruimte krijgen om haar werk uit te voeren”

President Chandikapersad Santokhi heeft via zijn Facebook-pagina laten weten, dat alle ‘verkiezingsactoren, dinsdag 25 juli in een grote vergadering bij elkaar zijn geweest op het Kabinet van de President. Daarbij heeft de president de duidelijke opdracht naar alle verantwoordelijken overgebracht; ongeacht welke kiesregeling er uiteindelijk ook komt. 

“Er moeten goed georganiseerde, eerlijke en transparante verkiezingen georganiseerd worden zonder ruis. Hiervoor zullen een strakke tijdsplanning, goede communicatie en regelmatig overleg tussen de verkiezingsactoren aan de dag gelegd worden”, aldus Santokhi.

De president heeft benadrukt, dat het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) alle ruimte moet krijgen om haar werk uit te voeren. In de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2025 gaan dit soort vergaderingen steeds frequenter belegd worden. 

Santokhi: “Suriname staat bekend om haar goede en eerlijke verkiezingen. Deze goede reputatie die wij als land hebben, moeten we behouden en verder versterken.”

error: Kopiëren mag niet!