Manja’s van SRD 50 per stuk…

Suriname is een land vol fruit. Mango’s of manja’s zijn erg in trek. Suriname kent verschillende soorten en een daarvan is het roodborstje. Er zijn tijden geweest dat deze vruchten gratis werden verdeeld. Maar die tijden lijken voorbij. Terwijl de gemiddelde prijs van een roodborstje nu tussen de SRD 7.50 en SRD 10 per stuk schommelt op de markt, zijn er enkele winkels die voor een roodborstje SRD 50 per stuk vragen.

“50 SRD voor een mango?”, reageert een man verbaasd in de winkel. “Dan gaat het hier blijven”, is zijn reactie.

Iets later toont een dame vrijwel dezelfde reactie. Zij vraagt zich af waarom een vrucht als het roodborstje SRD 50 per stuk moet kosten. “Die vruchten groeien al tientallen jaren zonder enig onderhoud, hou op man”, is haar reactie.

Wie niet voor de markt kiest, maar voor een winkel kan dus een prijskaartje van SRD 250 tegemoet zien voor 5 mango’s. En daar hebben maar weinig mensen zin in. Een andere consument die zelfs ook fruit verkoopt reageert tot slot als volgt: “In plaats dat wij in Suriname dit soort producten redelijk verkopen zodat je aan het einde van de dag niet met je producten blijft zitten, willen mensen direct rijk worden.”

RB

error: Kopiëren mag niet!