De ongecontroleerde stijging van huizen- en grondprijzen in Suriname

Dit fenomeen heeft diverse oorzaken. Eén daarvan is de beperkte beschikbare ruimte in de stedelijke gebieden, zoals Paramaribo,  waardoor de vraag naar huizen en grond blijft stijgen. Daarnaast speelt ook de anticipatie op de groeiende oliesector een rol.

Veel mensen verwachten dat de vraag naar grond en huizen zal toenemen wanneer de olie-industrie zich verder ontwikkelt.

Een andere belangrijke factor is het gebrek aan controle en regulering op de vastgoedmarkt. Er zijn geen duidelijke regels en richtlijnen die de prijzen kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen verkopers wachten op het hoogste bod en is er geen sprake van een evenwicht tussen vraag en aanbod.

Het gevolg hiervan is dat de prijzen constant hoog blijven, zelfs als de economie of de wisselkoers verslechteren.

In andere landen kunnen economische onzekerheden leiden tot prijsdalingen, maar in Suriname lijkt dit niet het geval te zijn.

Het is net als de prijzen van producten in de winkels, zegt een huizenmakelaar. Al zou de  koers dalen, de prijzen in de winkels gaan niet meer omlaag. Net zo bij huizen en gronden.

Het is een zorgwekkend fenomeen, omdat het voor veel mensen moeilijk wordt om een betaalbare woning te vinden. Vooral jongeren en startende gezinnen ervaren hier de nadelen van. De hoge prijzen maken het bovendien moeilijk voor ondernemers om te investeren in de vastgoedsector.

Het is van belang dat de Surinaamse regering maatregelen neemt om de vastgoedmarkt te reguleren en te controleren. Dit kan bijvoorbeeld door het invoeren van beleid dat de prijzen maximeert en ervoor zorgt dat vraag en aanbod in evenwicht zijn.

Daarnaast kan er geïnvesteerd worden in het creëren van nieuwe woonwijken en het stimuleren van de bouwsector.

Het is van groot belang dat er actie wordt ondernomen om ervoor te zorgen dat huizen en grond in Suriname betaalbaar blijven. Alleen op die manier kunnen mensen blijven wonen en investeren in hun eigen land.

Er zijn uitzonderingen in de wereld waarbij mensen ondanks hoge aanbiedingen hun woning niet willen afstaan. Zo ook in Australië.

Familie weigert bod van $ 33 miljoen om ‘Nail House’ aan projectontwikkelaars te verkopen

Een familie in Sydney, Australië, weigert een bod van $ 33 miljoen om hun huis te verkopen aan projectontwikkelaars. Ondanks dat ze tientallen miljoenen dollars hebben aangeboden gekregen, willen de Zammits niet toegeven aan de druk en blijven ze op hun land wonen. Het huis van de familie steekt uit tussen de saaie, grijze huizen en ontwikkelaars hebben veel geld geboden, maar de Zammits weigeren hun droomhuis te verkopen.

Het huis van de familie Zammit is een van de beroemdste eigendommen in Sydney geworden, zowel vanwege de manier waarop het opvalt tussen de tientallen huizen met koekjessnijders eromheen, en vanwege de veerkracht van de eigenaren.

Hoewel al hun oude buren ermee instemden hun land aan woningontwikkelaars te verkopen, hebben de Zammits tot nu toe elk aanbod afgewezen en zijn ze niet van plan om binnenkort te vertrekken.

De Australische familie wordt geprezen, omdat ze weigeren te verkopen en ondanks de financiële verleiding en druk van ontwikkelaars op hun vijf hectare grond blijven wonen.

Ze hebben niet gesproken over de aanbiedingen die ze hebben ontvangen en hebben geen plannen om te verhuizen, hoewel ze toegeven dat het gebied niet meer zo mooi is als vroeger.

error: Kopiëren mag niet!