LVV start herstelwerkzaamheden wegen te Wanica Noord-West

Bewoners, in het bijzonder de agrariërs van de Dacronweg te Tawajaripolder in het district Wanica, waren dinsdag 25 juli getuige van de start van herstelwerkzaamheden van hun weg. Deze werkzaamheden, welke inhouden het egaliseren en verbreden van de weg, worden uitgevoerd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit meldt LVV.

LVV-minister Parmanand Sewdien, die de aanwezige delegatie leidde, gaf aan, dat bij optimaal agrarisch beleid een goede infrastructuur van enorm groot belang is. Niet alleen de loosleidingen, maar ook de wegen horen daarbij in goede conditie te verkeren. Middels deze werken kan volgens de bewindsman de agrarische productie verder opgekrikt worden. 

In dit kader heeft het ministerie enkele weken geleden een motorgraad aangeschaft voor herstelwerkzaamheden in de districten ter ondersteuning van het ministeries van Openbare Werken (OW) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Gelijk na levering van de grader zijn eerst de wegen in het district Commewijne aangepakt. De bedoeling is om na Wanica Noord-West richting Saramacca te gaan en van daaruit de overige districten aan te doen.

Bholanath Narain, districtscommissaris Wanica Noord-West, is zeer ingenomen met de samenwerking tussen de ministeries ter optimalisering van de infrastructuur binnen zijn werkgebied. De Dacronweg had enorme kuilen waardoor levering van landbouwproducten in de regentijd voor velen niet meer mogelijk was. Dit zorgde voor grote financiële verliezen bij de boeren. “Na deze herstelwerkzaamheden uitgevoerd door LVV zal het ministerie van OW de overige werken van het gebied ter hand nemen. Door samen te werken kunnen wij veel bereiken”, zei de districtscommissaris tot slot.

error: Kopiëren mag niet!