Bronny James in stabiele toestand na een hartstilstand tijdens de training

HOUSTON, TX – MAART 28: Bronny James #6 van McDonald’s All American Boys West is te zien tijdens de McDonalds All American Basketball Games in Toyota Center op 28 maart 2023 in Houston, Texas.

Bronny James, de zoon van Los Angeles Lakers-ster LeBron James, kreeg maandag tijdens een training een hartstilstand en werd naar het ziekenhuis gebracht, zei een familiewoordvoerder in een verklaring aan The Athletic’s Shams Charania.

De USC-commit ligt niet meer op de intensive care en is nu in stabiele toestand.

“LeBron en Savannah willen publiekelijk hun diepste dank en waardering betuigen aan de medische en atletische staf van het USC voor hun ongelooflijke werk en toewijding aan de veiligheid van hun atleten”, aldus de verklaring.

De 18-jarige James zette zich op 6 mei in voor de Trojanen na uitgebreide speculaties over zijn speeltoekomst. Hij is de oudste van de drie kinderen van de Lakers-aanvaller. Zijn jongere broer, Bryce James, 16, speelt op de Campbell Hall School in Los Angeles.

Hij is de tweede nieuwe eerstejaarsstudent van het USC die het afgelopen jaar een hartstilstand heeft gekregen in de oefenfaciliteit van het team. Afgelopen september onthulde Trojaanse aanvaller Vincent Iwuchukwu dat hij voor onbepaalde tijd uitgeschakeld was na een soortgelijke schrik in juli 2022. De 2 meter hoge grote man maakte uiteindelijk zijn USC-debuut in januari en speelde in 14 wedstrijden voor de Trojanen.

Veiligheid van Buffalo Bills Damar Hamlin, die tijdens een NFL-wedstrijd in januari instortte als gevolg van een hartstilstand, ging naar sociale media om de familie James de beste wensen te sturen.

error: Kopiëren mag niet!