Somohardjo’s roepen weer op tot Wong Jowo 

Veteraan politicus Paul Somohardjo, inmiddels 80 jaar, en zoon Bronto Somohardjo, relatief jong in het politiek spectrum, hebben weer hun gehoor opgeroepen tot de Wong Jowo gedachte, het bumdelen voor politieke winst. Beiden spraken een menigte toe afgelopen vrijdag bij de viering van Javaans Nieuwjaar.

Volgens Somohardjo senior was de eenheid duidelijk te zien op het Onafhankelijkheidsplein. Hij kondigde aan dat er op 9 augustus een politieke bijeenkomst komt. Paul Somohardjo is al decennia leider van Pertjajah Luhur. Bronto Somohardjo, de zoon van Paul, is momenteel de minister van Binnenlandse Zaken. Dat is een functie waarvoor hij zelf al ambitie had. Bij de vorming van de nieuwe coalitie gaf Paul Somohardjo aan zelf minister te willen worden op Buitenlandse Zaken. Dat ging uiteindelijk niet door. 

Beide Somohardjo’s waren vrijdag zeer ingenomen met de menigte. Zij drukten de mensen op het hart om de eenheid te behouden. De organisatie van het geheel lang in handen van het Platform Viering Activiteiten Javaans Nieuwjaar.

In verband met het Javaans Nieuwjaar werden festiviteiten gehouden onder de naam Jawa Festa. Het Jawa Festival met diverse culturele optredens, kunst en vooral culinair aanbod begon om 10 uur ’s morgens, en trok door de dag heen heel veel bezoekers. 

error: Kopiëren mag niet!