Niet zomaar een schattig omaatje van de criminele onderwereld

Onlangs schoot een bejaarde vrouw een inbreker in de borst. De vrouw was 79 jaar en een ongewenste persoon was haar woning binnengedrongen. Moedig pakte ze haar vuurwapen en ging op onderzoek uit nadat ze vreemde geluiden had gehoord. Tot haar verbazing trof ze een man aan in haar woning. Ze schoot gericht op hem.

De man raakte gewond door het schot in zijn bovenlichaam. Daarna belde ze netjes de politie.

De vrouw kreeg veel bijval vanuit de samenleving vanwege haar moed ondanks haar hoge leeftijd. Ze werd niet aangehouden.

Rusland

Maar in Rusland had de 81-jarige oma Lyudmila Ryabykh andere bedoelingen. Deze oma had opdracht gegeven om een politieagent in Krasnodar te doden. Ze heeft connecties in de criminele onderwereld en heeft in het verleden gedreigd om iemand te vermoorden.

Onlangs plaatste ze zelfs een hit op een rechercheur. Haar criminele medewerkers hebben echter haar plan aan de autoriteiten onthuld, waardoor ze nu mogelijk de rest van haar leven in de gevangenis zal doorbrengen.

Ze bood een miljoen Russische roebel aan voor de moord op de rechercheur en had zelfs een kaart met de route naar zijn huis gemaakt.

De politie liet haar onwetend dat alles volgens plan verliep en arresteerde haar uiteindelijk nadat ze de huurmoordenaars had betaald.

Bij een huiszoeking werden verschillende wapens en messen gevonden. De meeste oma’s zijn aardig, maar Lyudmila Ryabykh vormt een uitzondering.

Oudste criminele oma

De oudste geregistreerde beruchte criminele oma zou Doris ‘Granny’ Payne zijn, een Amerikaanse die bekend stond om haar lange carrière als internationaal juwelendief. Payne werd geboren in 1930 en vergaarde bekendheid vanwege haar enorme collectie gestolen juwelen.

Gedurende haar criminele carrière, die zich uitstrekte van de jaren 1950 tot de jaren 2000, richtte ze zich op leuke winkels en musea over de hele wereld. Ondanks talloze arrestaties slaagde Payne erin wetshandhavingsinstanties te ontwijken en zette ze haar diefstalactiviteiten voort tot ver in haar latere jaren.

error: Kopiëren mag niet!