“Ik begrijp het als je geen geld hebt en niet kan eten, maar door nuchter na te denken komt een oplossing”

“Een ieder probeert te overleven en door doelgericht te zijn red je het wel”, zeggen enkele vrouwen in gesprek met Dagblad Suriname. Cynthia. die moeder is van drie, geeft aan dat het leven op enkele momenten wel stresserend is, maar zij wel snel eruit probeert te komen. Met behulp van haar partner komt alles rond. 

“Een relatie telt twee mensen en je hebt gevallen waarbij er maar één persoon is, maar dan kan er nog een oplossing komen. Het leven is duur, maar wij laten het lukken door niet boven ons vermogen te leven en te genieten van wat wij hebben en wat wij kunnen hebben”, zegt Cynthia.

“Het is soms stresserend als je bepaalde dingen moet voldoen of niet kan voldoen als ouder, maar door nuchter na te denken en niet te kijken hoe anderen leven komt het wel goed. Wij laten stress vaak de baas over ons spelen en daarom loopt het vaak mis. Kijk, ik begrijp het als je geen geld hebt en niet kan eten, maar door nuchter na te denken komt er een oplossing. Er is bijvoorbeeld geen geld, vraag even rond om een kleine klus te doen, dan kom je wel uit. Het lijkt makkelijk gezegd, maar ik kan erover praten. Ik had het ook heel moeilijk, maar kan door mijn talent uit komen. Ja, het leven is duur, maar je moet het laten lukken zolang je handen, voeden en mond in beweging zijn en je verstand werkt. Door te klagen, huilen, zitten en je handen open strekken en wachten, komt er geen oplossing”, aldus Cynthia.

Odkar, die alleen woont, geeft aan dat het vaak ook moeilijk is voor hem maar hij probeert zijn best te doen. “Ik heb in mijn jongere jaren heel hard gewerkt en mijn oudere dagen ook als wachter. Ik ben niet iemand die zit en werk tot nu toe ook, maar niet vaak. Nadat mijn vrouw stierf werd het wel moeilijk, maar door de jaren heen heb ik alles wel zelf leren doen”, zegt Odkar.

“Dingen zijn duur, maar ik leef niet boven mijn vermogen. Ik ben niet voor me straf op aarde en heb ook niet voor mijn straf gewerkt en niemand gaat mij dat gevoel ook geven. dus ik kijk wat ik kan doen en betekenen voor mijzelf. Zolang je mindset anders is, ga je ook anders leven. Als je gaat leven naar de verwachtingen van mensen of hoe mensen je willen zien, gaat het niet werken”, aldus Odkar. 

TM

error: Kopiëren mag niet!