Vier gemeenten in de staat Bahia leiden de geweldstatistieken van 2022 in Brazilië

Volgens het jaarboek 2022 van het Braziliaanse Public Security Forum stonden vier gemeenten in Bahia bovenaan een lijst van 50 Braziliaanse steden met de hoogste incidentie van geweld.

De lijst is samengesteld met behulp van gegevens uit de categorie Opzettelijke gewelddadige sterfgevallen (IVD), die het totale aantal slachtoffers van gewelddadige sterfgevallen in een bepaald gebied vertegenwoordigt.

Deze gemeenten zijn Jequié, Santo Antônio de Jesus, Simões Filho en Camaçari, met respectieve sterftecijfers per 100.000 inwoners van 88,8, 88,3, 87,4 en 82,1.

Het landelijk gemiddelde was 23,4.

Van de 50 vermelde gemeenten bevinden zich er 27 in de regio Noordoost, 11 in het noorden, 6 in het zuidoosten, 5 in het zuiden en 1 in het middenwesten.

De staat Bahia concentreert zich in zes van de tien steden met de hoogste percentages opzettelijke gewelddadige sterfgevallen.

Hiervan had Jequié, met een bevolking van 158.000, het hoogste gemiddelde aantal moorden in verhouding tot de bevolking.

De toename van geweld in deze gemeenten wordt toegeschreven aan de verspreiding van criminele activiteiten naar kleinere steden en een escalatie van factiegeschillen.

Deze situatie komt vooral voor in Jequié, waar de opkomst van de drugshandel tot geschillen tussen criminele groepen heeft geleid.

error: Kopiëren mag niet!