Twee aangehouden verdachten beroving aan Van ’t Hogerhuysstraat verdacht van meerdere berovingen

De 23-jarige R.S. en de 22-jarige W.J. zijn donderdag 20 juli door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op hun woonadres in het ressort Nieuwe Haven aangehouden en overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het onderzoek.

De benadeelde R.R. had op 8 juli aangifte tegen deze verdachten gedaan, nadat ze hem hadden beroofd van een tas inhoudende een groot geldbedrag in SRD, Euro’s en andere persoonlijke spullen. Naar zeggen van de aangever, die leverancier is van groenten, had hij die dag betalingen van zijn klanten ontvangen. Hij ging zich hierna naar een onderdelenzaak aan de Van ’t Hogerhuysstraat voor het kopen van onderdelen voor zijn voertuig. 

Terwijl hij op de onderdelen stond te wachten, werd hij plotseling overrompeld door de verdachten, van wie één een vuistvuurwapen op hem richtte. Na de beroving kozen de verdachten het hazenpad.

Na bekomen informatie en het veiliggestelde beeldmateriaal, kwamen de twee verdachten in beeld. Het tweetal is door het RBTP. op hun woonadressen opgespoord en vervolgens in de kraag gevat.

R.S. en W.J. werden ter voorgeleiding overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. 

Tijdens het onderzoek van de politie is gebleken dat er nog vier andere aangiftes tegen deze verdachten van beroving zijn gedaan. Het vermoeden bestaat dat dit duo meerdere berovingen heeft gepleegd. De Recherche van Regio Paramaribo roept eventuele benadeelden die beroofd zijn in de omgeving van Nieuwe Haven, de rotonde in de Van ’t Hogerhuysstraat en Abrabroki die nog geen aangifte hebben gedaan, op om zich te melden op voornoemde afdeling die is ondergebracht op het politiebureau Geyersvlijt en te bereiken is via het telefoonnummer 451163.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn R.S. en W.J. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!