Minister Dasai deelt inspirerend verhaal op Facebook: “Goede fundering voor de toekomst bouw je samen op!”

Een goede fundering voor de toekomst wordt samen opgebouwd. Dat is de rode draad van een inspirerend verhaal, gedeeld door minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) op Facebook. De uitleg van de minister is in de smaak gevallen bij lezers en is flink gedeeld. De bewindsman deed dit naar aanleiding van uitlatingen die de ronde doen op social media de afgelopen tijd. 

Student en sinnasappelverkoper 

“21 jaar geleden, ik was student overdag en sinaasappelverkoper in de middag en verdiende toen SRD 5 per dag. Ik liep toen ook stage bij een bouwbedrijf en ontving SRD 500 per maand, toen omgerekend 178 Amerikaanse dollar, wat nu SRD 7.000 waard is. Mijn partner werkte al en verdiende zelfs meer dan mij en dat was voor haar niet erg. We konden samen sparen voor wat we wilden opbouwen”, stelt de minister. 

“In een relatie is het vereist dat iemand de leiding neemt, of die nou sinaasappelverkoper, tuinman of tuinvrouw of bankier is. Hierdoor creëer je veiligheid, verdien je respect en ontstaat er teamwork in de relatie. Als men elkaars  keuzes vertrouwt, kan hij of zij ontspannen in de relatie en zichzelf zijn. Ik was geen bankier en we moesten echt vanuit de grond beginnen.” 

Sterk fundament

“De fundering van het huis is de ultieme basis die zorgt dat de woning elke uitdaging aan kan. Ook in de relatie met jouw partner is een sterke fundering hiervoor van groot belang. Zonder deze stevige fundering kun je de uitdagingen die je als koppel  tegenkomt niet aan. Je relatie  zakt in elkaar en het succes wat je nastreeft komt maar niet naar je toe. Een man- vrouw relatie is zoveel meer dan alleen wat foto’s delen. Vertrouwen is het belangrijkste in een relatie, als je jouw vriend/vriendin niet of moeilijk kan vertrouwen zit er niet zoveel potentieel in, vertrouwen is de basis voor een goede succesvolle relatie”, stelt de minister. 

“Daarnaast is respect ook belangrijk, je moet elkaars keuzes, interesses, voorkeuren accepteren. Wie weet kan je partner van sinaasappelverkoper met jouw volle ondersteuning uitgroeien tot een docent op een universiteit, een ondernemer of zelf een minister”, aldus minister Dasai 19 juli op zijn Facebook-pagina..

error: Kopiëren mag niet!