3 jaar en 6 maanden cel geëist tegen verdachten liquidatie Drambrandersgracht 

Tegen Steven B. en Fernando B. werd donderdag een gevangenisstraf van 3 jaar en zes maanden geëist. Deze verdachten waren betrokken bij de beschieting in de Drambrandersgracht, waarbij Keitho Neon op 15 november 2022 de dood vond.  Uit het dossier blijkt, dat de Toyota Vitz waarin Keitho zat werd achtervolgd door een andere auto en daarna onder vuur werd genomen. Het voertuig waarin Keitho zat, werd doorzeefd door kogels. Na de beschieting botste dit voertuig tegen een bestelbus die daar geparkeerd was. Er zouden ruim dertien schoten zijn gelost door de nog voortvluchtige Glenn Sumter.

Steven B, meldde zich 2 dagen na de beschieting aan bij de politie. Hij was de bestuurder van het voertuig, een zwarte Nissan Frontier, waarin de schutters na de beschieting zijn gevlucht. Dit voertuig werd een dag later onbeheerd aangetroffen. Hij was wel in de Nissan Frontier samen met Glenn Sumter. Getuigen hebben aangegeven, dat iemand van het gemengde ras terugschoot, echter ontkent Steven dat hij die man is. Glenn Sumter die na de beschieting vluchtte naar Frans-Guyana is daar aangehouden en in afwachting van zijn uitzetting naar Suriname. De 29-jarige Fernando B. verklaarde dat hij in de auto met Keitho zat. Hij was meegenomen om de drugs te testen die Keitho van Sumter zou kopen. De drugs bleken achteraf nep te zijn.

Hij heeft niemand met wapens gezien. Hij hoorde schoten en is weggerend. Hij pakte een taxi en is vandaar vertrokken. Hij gaf aan dat Sumter in de Vitz is komen zitten. Keitho vroeg naar de drugs. Ze reden een rondje om de drugs te testen. Fernando zei, dat bij terugkomst zaken helemaal fout liepen en er geschoten werd.

Op de strafzitting van 18 mei zijn de beelden van deze beschieting bekeken in de rechtszaal en duidelijk was dat Sumter degene was die de schoten heeft gelost.

Advocaat Chandra Algoe, die deze verdachte bijstand verleend, vroeg de Officier van Justitie naar de stand van zaken van de uitlevering. Het enige wat de officier kon aangeven was, dat de autoriteiten bezig zijn. Inmiddels zit Sumter al meer dan 8 maanden in een Franse bajes.

Op 11 oktober zullen de advocaten Maureen Nibte en Robby Denz pleiten voor Steven B en Fernando B. 

error: Kopiëren mag niet!