Bouva (NDP): “Het volk zit niet op reshuffling te wachten, wil beleid!”

“Het volk zit niet op een reshuffling te wachten. Het volk wil beleid zien. Het wil duidelijkheid naar waar het de komende twee jaar mag uitkijken als het gaat om onder andere volksgezondheid en onderwijs. Niet om spiegeltjes en kraaltjes en allerlei mooie shows, maar een beleid”, aldus het NDP-Assembleelid Melvin Bouva donderdagmiddag tijdens de openbare vergadering van het parlement.

Het Assembleelid vraagt zich af waar de aangekondigde reshuffling  voor nodig is. “En als het toch gereshuffeld moet worden met effect, dan moet de hele regering gereshuffeld worden, inclusief de vicepresident en de president”, aldus Bouva. 

Hij roept op om de Surinaamse mens centraal te stellen. Dat betekent prioriteit voor onderwijs en volksgezondheid. Wat we volgens hem thans zien is dat de Surinaamse mens nergens staat. 

Het vragenuurtje in het parlement met maximaal 2 minuten spreektijd voor elk Assembleelid vindt Bouva een lachertje en een voor de gek houderij. Het leidt tot geen enkel resultaat.

Hij stelt voor een teamvergadering te houden om diepgaand en serieus te praten over ernstige vraagstukken binnen het onderwijs en de volksgezondheid. Hij noemt onder andere de inschrijvingen binnen het onderwijs die voor de deur staan. Inschrijvingen vanaf lagere school, middelbare school tot aan het hoger onderwijs staan in gevaar. “Mensen kunnen de kosten voor inschrijvingen nauwelijks betalen. Bedragen van SRD 1.000 tot SRD 15.000, sommige zelfs in Euro’s per maand, moeten betaald worden. Waar moeten studenten naar toe, hoe staat het met studiefinanciering en hoe komt men daarvoor in aanmerking. De situatie binnen de volksgezondheid wordt gekenmerkt door schaarse aan medicijnen en nog veel meer”, sprak Bouva.

Hij vraagt zich af of er nog een minister van Volksgezondheid is, want sinds de Covid-19 pandemie is die niet meer te zien. Dit terwijl de sector volksgezondheid helemaal op z’n gat ligt, aldus Bouva.  

SS

error: Kopiëren mag niet!