Zijn je spullen nog veilig op een verjaardagsfeest?

Een huis- of tuinfeest is leuk en gezellig. Dit geldt ook voor feesten en verjaardagen in een partyzaal. Iedereen is vrolijk en iedereen gaat weer blij naar huis. “Dat beeld moeten wij helaas anno 2023 een beetje bij gaan stellen”, zegt een beheerder van een gelegenheid die veel met feestgangers heeft te maken.

Hij is verder actief met het voorbereiden en faciliteren van feesten en ziet veel op het veld. Volgens de man komen gasten niet meer alleen om de jarige te feliciteren en een hapje en een drankje te nuttigen. “Die tijd is voorbij dat je onbezorgd je tas op een stoel kon laten, want vaak verdwijnen bezittingen van personen op feesten.” 

Enkele zaken waaraan gedacht moet worden zijn telefoons, portemonnee of zelfs de hele tas. “Maar, ook stoelen en tafels neemt men mee”, licht de man toe. “En alsof dat niet genoeg is, namen gasten onlangs op een feest nog een heel krat lege bierflessen mee”, zegt hij verder. De beheerder betreurt het, dat de mentaliteit zo ver is gedaald dat wat eens voor ‘ontspanning’ moest zorgen nu veel vaker ‘spang ede’ met zich mee brengt.

“Want vaak zie ik mensen die gewoon om extra porties vragen om mee te nemen.” Hierover zegt hij dat de dure tijd vandaag de dag het eigenlijk niet meer toelaat om extra porties mee te willen nemen. “En soms vraagt men niet, men neemt het gewoon mee.” Dit geldt ook voor flessen frisdrank of siroop. Toch zijn de ongewenste gasten niet alleen op zoek naar persoonlijke spullen in de zaal. “Buiten op de parkeerplaats munt men het op je ruitenwisser of een ander onderdeel van je auto.”

Hij besluit met de mededeling dat het gelukkig nog zo is dat de meeste feesten wel goed aflopen. “Maar, let wel op uw spullen, want je weet het maar nooit”, waarschuwt deze feestkenner.

RB

error: Kopiëren mag niet!