HIMARS-raketsystemen van de VS in gebieden Syrië

TEHERAN- Rapporten suggereren dat de tweede reeks HIMARS-raketsystemen van de VS gebieden in Syrië zijn binnengedrongen onder het voorwendsel terroristen te confronteren en de militaire macht van de Amerikaanse bezetter te versterken.
Syrische media meldden dat Washington onlangs strijdkrachten heeft ingezet op zijn illegale bases in het noordoosten van Syrië, waarvan de tweede serie ”HIMARS” raketsystemen het meest zichtbaar is, als onderdeel van zijn voortdurende inval in het Syrische luchtruim.

Sinds maart 2011 is Syrië verwikkeld in een conflict dat wordt aangewakkerd door door het buitenland gesteunde militanten. Gedurende deze periode hebben westerse regeringen en hun regionale bondgenoten terroristische groeperingen gesteund die grote schade hebben aangericht in het Arabische land.

Het Amerikaanse leger is al langere tijd aanwezig in het noordoosten van Syrië, waarbij het Pentagon beweert dat de inzet tot doel heeft te voorkomen dat de olievelden in het gebied in handen vallen van Daesh-terroristen.

De Syrische regering heeft herhaaldelijk verklaard dat de inzet van de VS een middel is om de natuurlijke hulpbronnen van het land te exploiteren. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft meermaals openlijk erkend dat Amerikaanse troepen in Syrië waren vanwege zijn olierijkdom.

error: Kopiëren mag niet!