DNA benoemt Commissie van Rapporteurs voor wetsvoorstellen wijziging Kiesregeling

Met de benoeming van een Commissie van Rapporteurs (CvR) door het parlement afgelopen dinsdag 17 juli voor de initiatief wetsvoorstellen wijziging van de Kiesregeling en de Grondwet zijn de gevoelens van onrust en bezorgdheid die bij delen van het parlement en de samenleving leefden over het uitblijven van vooruitzichten over de wijziging van de Kiesregeling enigszins weggenomen. 

De Nationale Assemblee is dinsdag in huishoudelijke vergadering overgegaan tot het benoemen van één CVR voor vijf door leden van verschillende fracties ingediende initiatief wetsvoorstellen. Drie initiatief wetsvoorstellen hebben te maken met de wijziging van de Kiesregeling. Deze initiatief wetsvoorstellen zijn afkomstig van de fracties van de NDP, VHP en de ABOP/PL.

De twee initiatief wetsvoorstellen voor wijziging van de Grondwet zijn ingediend door de fracties van de VHP en de ABOP/PL. In de regel wordt voor elk wetsvoorstel een CvR benoemd die de behandeling van een wetsontwerp moet voorbereiden en daarover verslag doen aan het parlement, waarna de behandeling ervan in het openbaar volgt. 

Omdat de vijf ingediende initiatief wetsvoorstellen allemaal te maken hebben met de wijziging van de Kiesregeling en de Grondwet heeft het parlement besloten één CvR te benoemen.

De CvR bestaat uit negen leden en wordt voorgezeten door Asiskumar Gajadien (VHP). De leden zijn Rabin Parmessar (NDP), Obed Kanapé (ABOP/PL), Gregory Rusland (NPS), Ronny Asabina (BEP), Melvin Bouva (NDP), Cherryl Dijksteel (VHP), Miquella Huur (ABOP/PL) en Mahinder Jogi (VHP).  Vernomen wordt dat de CvR maandag al aan de slag gaat met haar werkzaamheden.

SS

error: Kopiëren mag niet!