Brunswijk: “Regering krijgt geen onvoldoende voor afgelopen periode” 

“In ieder geval krijgen we geen onvoldoende, als we kijken naar wat wij hebben overgenomen en hoe wij bezig geweest zijn in de afgelopen tijd.” Zo sprak vicepresident Ronnie Brunswijk woensdag bij aanvang van de Raad van Ministers over drie jaren regering Santokhi-Brunswijk. Brunswijk, tevens voorzitter van de ABOP. gaf aan dat diverse projecten landelijk zijn opgestart. “Wegen in Paramaribo worden opgepakt, we gaan de districten ook aandoen en we zijn met woningbouwprojecten gestart. De eerste twee jaren waren niet makkelijk. Maar de ministers hebben hard hun best gedaan.” 

Kritiek Belfort

“De kinderen van Ronnie Brunswijk, de vrouwen en buitenvrouwen, zijn broers, allemaal zuigen zij aan de parastatalen van het land. Als hij eruit stapt, schopt de VHP ze allemaal eruit. Enkel daarom alleen, zal hij, Brunswijk, niet uit de regering stappen,” zo sprak de dissidente ABOP-parlementariër Edward Belfort eerder. Sinds de verkiezingen is Belfort een van de meest radicale tegenhangers van Brunswijk, met wie hij samen de verkiezingen in ging. “Hij zal schreeuwen, maar in zijn belang en het belang van zijn kinderen, zullen de plooien glad gestreken worden. Als ik president Santokhi was, had ik in 2020 de ABOP eruit geschopt. Brunswijk is de meest onbetrouwbare politicus”, zei Belfort. 

Ook VES levert kritiek 

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is het absoluut oneens met het optreden van de vicepresident. Volgens de VES is de Brunswijk medeverantwoordelijk voor het beleid, dat leidt tot steeds verdere verarming en verruwing van de samenleving. Volgens de VES doet hij weinig om hier verandering in te vrengen. Integendeel schijnt de Brunswijk de president te willen overtreffen als kampioen in “friends & family” benoemingen. Die benoemingen worden door de samenleving ernstig afgekeurd. Dit terwijl juist de vicepresident als voorzitter van de Raad van Ministers “friends & family” benoemingen kan voorkomen en belemmeren”,  aldus de VES.

Maar, Brunswijk heeft keer op keer gesteld dat hij niet van plan is om benoemingen door hem gedaan, terug te draaien. De broer van Brunswijk, Leo, is benoemd tot directeur bij de EBS. Hij was eerder lid van diverse Raden van Commissarissen. Zoon Fulgence Javinde is districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West en Fariyal Renfurm, dochter van Brunswijk, is directrice van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB).

error: Kopiëren mag niet!