“Zelfs derdehands goederen zijn al te koop, dat had ik niet verwacht”

“Tweedehands goederen verkopen is geen nieuw ding, maar dat men zelfs in staat is derdehands te kopen had ik niet verwacht”, zei vrouw die zondag haar inkopen aan het doen was tegen een redactrice van Dagblad Suriname. “Dat geeft al aan dat er snel wat gedaan moet worden in het land, kleren kan men zich ook niet permitteren.”

Een vader die met zijn twee kinderen kleren aan bekijken was, zei dat de kleren helemaal niet op derdehands lijken. “De verkoopster geeft wel aan dat het vaak gebruikt is, maar het lijkt zo goed als nieuw. Kijk, het leven is moeilijk en om het te kunnen overleven en een bordje eten op tafel te zetten doe ik mijn best. Maar bij het kopen van kleren gaat het helemaal niet makkelijk”, aldus de vader.

“Kijk de kinderen groeien en je kan je meisjes niet met korte en onbehoorlijke kleren over straat sturen. Ik heb het niet breed, maar hun lichaam moet bedekt zijn. Maar, de dingen zijn nu vreselijk duur. Een normaal onder bloesje of een truitje wordt al voor SRD 300 verkocht, hoe doe ik dat dan met twee meisjes? En je kan geen pakje kopen, dat gaan zij niet dag in dag uit aan kunnen doen. Maar, als je een derdehands vind dat zo goed als nieuw lijkt voor SRD 30 ga je het nemen”, benadrukt de vader.

“Niemand weet van waar het komt. Je hebt zelfs mensen die vragen van waar je dat mooi ding hebt dat je aan hebt of waar je het hebt gekocht, maar weten niet dat het derdehands is. Niemand vraagt om in een moeilijke situatie te zijn, maar als je een oplossing kan vinden om het leven een beetje te vergemakkelijken, dan doe het. Aan het eind weet jij wat goed is voor jezelf en wat je allemaal kan missen of niet, dus door te luisteren naar wat mensen zullen zeggen ga je niet vooruit.”

Eenvrouw die de kleren ook aan het bekijken was, gaf aan dat het voor haar ook niet uitmaakt. “Bepaalde dingen, waaronder een ondergoed of badkleding, ga je niet kunnen kopen, maar als het voor mij als volwassene zo goed als nieuw is en te betalen, dan ga ik wel voor. Aan het eind weet ik wat goed is voor mezelf en niet de wereld buiten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!