Twee verdachten opgepakt voor doen van valse aangifte, diefstal en verduistering

De twee verdachten S.K. (23) en R.G. (40) zijn maandag 17 juli aangehouden door de politie van het ressort Uitvlugt en overgedragen aan de recherche Paramaribo voor verder onderzoek. 

De verdachte S.K., die leverancier is van een bedrijf, heeft op zondag 16 juli aangifte gedaan van een beroving in de Toevluchtweg gepleegd door een man. De buit bestond uit een zwart buiktasje inhoudende een autosleutel, mobiele telefoon en een geldbedrag in Surinaamse dollars. Gaandeweg het onderzoek, waarin camerabeelden zijn bekeken, is gebleken dat er geen sprake was van een beroving. Volgens verklaring van S.K. had R.G. hem benaderd om het geld dat werd opgehaald van de leveringen bij verschillende winkels weg te nemen en ten eigen bate te gebruiken. De verdachte R.G. maakte contact met een vriend van hem, die als het ware de beroving moest plegen. 

Nadat de drie verdachten het plan hadden beraamd, werd het zondag 16 juli uitgevoerd. Bij het ophalen van een geldbedrag bij een winkel in de Toevluchtweg werd S.K. zogenaamd beroofd van de opgegeven zaken. Alvorens S.K. naar de Toevluchtweg reed ging hij naar de woning van de verdachte R.G. waar zij de kluis die in het voertuig bevestigd is, hebben opengebroken en een groot geldbedrag in SRD daaruit weggenomen. 

De verdachte S.K. werd meteen op het politiebureau van Uitvlugt aangehouden, terwijl R.G. op zijn woonadres in het ressort Latour werd aangehouden. Bij hem werd een deel van de buit teruggevonden en in beslag genomen. Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt nog gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten S.K. en R.G. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!