Bewoners Nieuw-Nickerie moeten handje helpen in strijd tegen dengue-muskiet

Inwoners van Nieuw-Nickerie hebben de stijgende aantallen dengue gevallen in het district opgemerkt. Ze geven de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat de districtscommissaris reeds initiatieven heeft genomen om verdere verergering van de situatie te voorkomen in het district.

Dengue 

In geheel Suriname blijkt er een uitbraak van dengue te zijn. Wat in eerste instantie een normale griep leek te zijn, werd later als dengue aangemerkt. In het district Nickerie ondervinden mensen ook last van dengue oftewel knokkelkoorts.

Ophaal van grofvuil en buurt bespuiting

In veel van de buurten wordt grofvuil opgehaald, mede om broedplaatsen van de ‘dengue-muskiet’ te voorkomen. De bewoners  zijn blij dat er tenminste vanuit de zijde van districtscommissaris Senrita Gobardhan een handje wordt geholpen ter bestrijding en voorkoming van onbeheersbare situaties.  Ook zal op gezette tijden in verschillende gebieden gespoten worden.

Opgeruimd staat netjes 

De overheid doet er alles aan om de gezondheid van burgers te garanderen, maar het blijkt dat burgers zelf niet bewust of niet bewust genoeg zijn van het feit, dat zij zelf een belangrijke rol spelen in de strijd tegen dengue. Dit kan geconcludeerd worden uit het feit, dat percelen in diverse buurten nog steeds onbewoond zijn en vol wiet en blikjes en andere rotzooi liggen. Dit vormt broedplaatsen voor de muskieten die dengue verspreiden. Het regent volgens de burgers veel en de dengue-muskiet houdt van broeden in vers water. Dus hij gaat dan broeden in het schone stilstaande water.

Hele buurten worden hierdoor in gevaar gebracht. Vooral kinderen en senioren burgers. “De oproep wordt gedaan aan burgers om ook een handje mee te helpen bij het onderhoud van hun perceel”, zegt een bezorgde burger afsluitend in het gesprek met de redactie van Dagblad Suriname

error: Kopiëren mag niet!