Eerste module opleiding Integraal Waterbeheer gestart

De eerste module van de opleiding Integraal Waterbeheer is maandag van start gegaan. Deze opleiding is opgezet door de Stichting Waterforum Suriname in samenwerking met het United Nations Development Program (UNDP), Global Climate Change Alliance (GCCA+) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. 

De opleiding heeft als doel om de capaciteit van de watersector in Suriname te verbeteren en wordt gevolgd door 400 deelnemers, waarvan een groot deel de lessen online volgt. De opleiding bestaat uit 8 modules, die zowel separaat als gezamenlijk gevolgd kunnen worden. De modules worden verzorgd door geaccrediteerde opleiders aan de Universiteit van Suriname. 

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat dat geaccrediteerd is door de discipline milieuwetenschappen. Een van de modules gaat over waterwetgeving, waarbij aandacht besteed wordt aan de behandeling van concept waterwetten in het parlement. Momenteel wordt er ook gewerkt aan een vierde waterwet, die naar verwachting eind augustus 2023 gereed zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!