Diana’s ‘zwarte schaap’-trui wordt geveild voor maximaal $ 80.000

Ze droeg het voor het eerst tijdens een polowedstrijd in 1981, met Prins Charles in de hoofdrol

De trui gedragen door wijlen prinses Diana van Groot-Brittannië en met een afbeelding van een zwart schaap wordt later deze zomer geveild met een geschatte prijs van maximaal $ 80.000.
Ontworpen door breigoedlabel Warm & Wonderful, werd de trui, die van 31 augustus tot 14 september de online verkoop van Sotheby’s Fashion Icons zal leiden, eerder dit jaar op een zolder herontdekt door een van de oprichters van het merk.

Diana droeg voor het eerst de rode trui, die een eenzaam zwart schaap voorstelt tussen rijen witte schapen, om toenmalig prins Charles te zien spelen in een polospel in juni 1981, een maand voordat ze trouwden. Nadat het beschadigd was aan de pols, schreef haar privésecretaris, Oliver Everett, een brief aan Joanna Osborne, mede-oprichter van Warm & Wonderful, met de vraag of het kon worden gerepareerd en de trui werd teruggestuurd.

Een paar maandenlater ontving Diana een vervangend exemplaar, waarop ze in 1983 werd gefotografeerd.
Osborne vond het origineel in maart in een doos op haar zolder. Eerder dit jaar verkocht Sotheby’s een paarse, fluwelen, strapless avondjurk gedragen door Diana voor iets meer dan $ 600.000, vijf keer de schatting van voor de veiling.

error: Kopiëren mag niet!