Snelle veranderingen in het emiraat Ras Al Khaimah trekken aanzienlijke rijkdom aan

Ras Al Khaimah (RAK), een regio in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten, ondergaat een aanzienlijke transformatie en wordt een steeds aantrekkelijkere locatie voor vermogende particulieren.

Op ongeveer 45 minuten van Dubai International Airport en bekend om zijn bergen, presenteert het emiraat zich nu als een toevluchtsoord voor vermogende particulieren.

RAK zal naar verwachting ook meer vermogende individuen aantrekken via het burgerschap-door-investeringsprogramma van de VAE.

De regio ontwikkelt tegelijkertijd een vrije zone voor digitale en virtuele activabedrijven en er zijn plannen om een opslagfaciliteit voor superjachten en een hub voor de productie van jachten op te richten.

Een Europese jachtfabrikant investeert 30 miljoen euro ($ 33 miljoen) om luxe catamarans in RAK te produceren.

Ondanks eerdere mislukkingen van projecten en de relatief kleine omvang van het emiraat, heeft RAK een recordaantal bezoekers bereikt.

In het voorgaande jaar zag de regio meer dan 1,1 miljoen overnachtingen, een stijging van 16% ten opzichte van het voorgaande jaar, met een aanzienlijke toename van buitenlandse toeristen.

De regering richt zich op rijke Chinezen omdat reisbeperkingen in verband met het versoepelen van Covid-19.

Rusland behoort tot de topmarkten van het emiraat, gestimuleerd door aanhoudende rechtstreekse vluchten tussen de VAE en het Kremlin sinds er troepen naar Oekraïne zijn gestuurd.

Maar het emiraat heeft ook veel verkeer uit Kazachstan en het VK aangetrokken.

Een toekomstig project van Wynn Resorts zou RAK tussen de twee belangrijkste wereldwijde gamingbestemmingen van Macau en Las Vegas kunnen plaatsen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming wordt voor welvarende toeristen uit het Midden-Oosten, Europa en Afrika.

Het doel is om dit toegenomen toerisme om te zetten in economische voordelen op de lange termijn.

error: Kopiëren mag niet!