Presidentskandidaat bevestigt dat gerechtigheid in Mexico “wordt verkocht aan de hoogste bieder”

Presidentskandidaat Adán Augusto López heeft tijdens een recent evenement in Monterrey de noodzaak van gerechtelijke hervorming in Mexico bevestigd.

Hij benadrukte dat het huidige systeem de rijken onevenredig ten goede komt, met het argument dat financiële middelen vaak bepalend zijn voor de toegang tot de rechter.

López waarschuwde dat de rechterlijke macht zonder veranderingen meer op een marktplaats lijkt dan op een rechtbank.

López vestigde de aandacht op het gebrek aan gerechtigheid voor groepen met lagere inkomens en vroeg zich af wanneer een gemarginaliseerde persoon voor het laatst een landgerelateerde rechtszaak won tegen een rijke persoon.

Presidentskandidaat Adán Augusto López. (Foto internet reproductie)
Hij suggereert dat het rechtssysteem gericht is op mensen met meer middelen, een trend die hij van plan is te veranderen als hij wordt gekozen.

López deelde een lokale filosofie en zei dat onrechtvaardigheid wordt vergeleken met een slang die alleen blootsvoets bijt – de armen en gemarginaliseerden.

Maar hij beloofde dat zijn regering zou werken om deze ongelijkheden recht te zetten, met als doel een Hooggerechtshof dat echt de behoeften van alle Mexicanen dient.

Dit evenement, dat door ongeveer 2.000 supporters werd bijgewoond, onderstreept de toewijding van López aan justitiële hervormingen als een belangrijk onderdeel van zijn campagne.

error: Kopiëren mag niet!