Ontmoet een 30-jarige Indiër tijdens een solo-roadtrip door 75 landen

Voormalig ingezetene van de VAE is van plan om in twee jaar de rit over drie continenten te maken

Dubai: In een zijstraat nabij Bur Dubai werd een auto gezien die veel aandacht trok. Toeschouwers die langskwamen, pauzeerden even, klikten op foto’s en selfies. De auto, gespoten in levendige kleuren, promootte de Indiase staat Karnataka en zijn toerisme en droeg de kentekenplaat van de staat.

De auto was eigendom van Mohammad Sinan, een 30-jarige inwoner van India die op een missie was om over de weg naar 75 landen op drie continenten te reizen. Nadat hij zijn reis in Karnataka is begonnen, bevindt hij zich momenteel in Dubai voordat hij aan zijn reis door de GCC begint.

Reis van je leven
“Ik heb hier lang over nagedacht. Eindelijk, de reis is begonnen. Het idee is om het toerisme in Karnataka en India te promoten, met mensen om te gaan en de cultuur van de regio te promoten terwijl ik reis”, zei Sinan, die bijna tien jaar in Dubai werkte, in een interview met Gulf News.

Ik hou van deze stad en ik vond het geweldig om hier te werken. Dat is de belangrijkste reden dat ik mijn internationale reis vanuit Dubai wilde beginnen. Ik blijf hier een paar dagen en zal via mijn Instagram (United Wander) mijn volgers mijn dagelijkse avonturen laten zien.

“Van hieruit ga ik verder naar andere GCC-landen en vervolgens naar Azië, Europa, het VK en Afrika. Dus ik kijk naar meer dan 100.000 kilometer in nog eens twee jaar”, zei de vader van twee kinderen. “Het oorspronkelijke idee was om een wereldtournee te doen en ik begon in 2019 met het grondwerk, maar COVID-19 sloeg toe en alles kwam tot stilstand. Ik moest al mijn plannen annuleren en naar het VK verhuizen om zaken te doen. Maar de passie was er altijd en ik kon er niet aan denken. Dus ik pakte alles in 2021 in en keerde terug naar India en startte mijn plannen om mijn dromen na te jagen.

Solo reis
“Aanvankelijk wilde ik mijn gezin meenemen, maar sinds we ons tweede kind kregen, kon mijn vrouw niet mee. Ik ga het dus alleen doen. Maar als alles volgens plan verloopt, kunnen ze me af en toe vergezellen tijdens mijn reis, ‘voegde Sinan eraan toe.

Sinan heeft een aanzienlijke tijd in de reisindustrie gewerkt en zei dat ervaring hem hielp bij het plannen van de reisroute, waaronder het verkrijgen van de visa, het begrijpen van de reisvoorschriften en het voorbereiden van de logistiek. “De kosten van de reis bedragen bijna Rs10 miljoen (ongeveer Dh500.000). Ik ben begonnen met een minimaal budget maar daarnaast ben ik eigenlijk ook op zoek naar sponsors die kunnen helpen de kosten te dekken. Maar hoe moeilijk de uitdaging ook is, ik ga het halen.”

Uitdagingen overwinnen
Sinan zei tijdens het eerste deel van zijn reis dat hij vrienden heeft in de GCC bij wie hij kan logeren. In Europa en het VK is hij echter van plan in de auto te blijven om kosten te besparen op accommodatie. “Ik houd een strak budget aan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik alle uitdagingen zal overwinnen en mijn droom in de komende twee jaar zal verwezenlijken. Ik hoop dat alles volgens plan verloopt.”

error: Kopiëren mag niet!