Inter Miami tekent officieel de Argentijnse grote Messi tot 2025

Het tijdperk van Lionel Messi bij Inter Miami is officieel begonnen.

De Major League Soccer-club maakte zaterdag bekend dat de winnaar van het WK en zevenvoudig Ballon d’Or-ontvanger een contract heeft getekend dat hem tot en met het seizoen 2025 in Miami houdt.

“Ik ben erg opgewonden om aan deze volgende stap in mijn carrière te beginnen bij Inter Miami en in de Verenigde Staten”, zei Messi.

“Dit is een fantastische kans, en samen zullen we doorgaan met het bouwen van dit prachtige project. Het idee is om samen te werken om de doelstellingen te bereiken die we hebben gesteld, en ik sta te popelen om hier in mijn nieuwe huis te helpen.”

Messi is getekend als Designated Player en zal naar verwachting de komende dagen aansluiten bij zijn nieuwe teamgenoten, aldus de club.

Hij zal beschikbaar zijn om zijn Inter Miami-debuut te maken tegen Liga MX-kant Cruz Azul in de Leagues Cup op 21 juli. Hij zou zijn MLS-debuut kunnen maken als Miami de MLS-actie thuis hervat tegen Charlotte op 20 augustus.

Messi arriveerde dinsdag in Miami om een deal af te ronden die naar verluidt 60 miljoen dollar per jaar waard is. Zondag wordt hij aan de fans onthuld in het stadion van de club.

De Argentijn maakte de verhuizing voor het eerst bekend in juni, nadat zijn periode van twee jaar bij Paris Saint-Germain was afgelopen.

Het zal de 36-jarige zijn eerste ervaring zijn met het spelen van seniorenclubvoetbal buiten Europa na een bekroonde carrière bij Barcelona en een korte periode bij PSG. In 853 clubwedstrijden scoorde hij 704 goals, nam 303 assists op en verzamelde 37 trofeeën.

Inter Miami heeft vrijdag het contract van de Mexicaanse middenvelder Rodolfo Pizarro opgezegd om een plaats voor een Designated Player vrij te maken voor Messi.

Inter Miami staat op de laatste plaats in de Eastern Conference met 18 punten na 21 wedstrijden.

error: Kopiëren mag niet!