Voorzitter bond Vereniging Rechtspositie Militairen sleept bestuursleden voor de rechter 

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen, dat het hoogstwaarschijnlijk erg mis gaat binnen de Vereniging Rechtspositie Militairen, VRM). Voorzitter Rodney Cairo reageert tegenover Dagblad Suriname over de perikelen binnen de bond.

Gelden zijn weggenomen

De centrale vraag die gesteld werd aan de voorzitter was, hoe staat het met de vereniging, als die nog bestaat. Mensen die vooral berichten op social media langs zien komen van de vereniging, vragen zich af of de vereniging nog wel bestaat. De voorzitter zegt dat er in principe alleen een misverstand binnen de vereniging is ontstaan over wat gelden binnen het bestuur.

Cairo geeft verder aan dat hij bij het opmerken van de taferelen meteen aan de bel heeft getrokken en zelfs naar de rechter is gestapt voor de leden die gelden op een strafbare wijze vanuit de bestuurskas hebben genomen. Hij geeft in het gesprek wel aan, dat het bij hem ging om zware vermoedens en dat hij daarom die stap naar de rechter heeft gemaakt zodat dit grondig onderzocht kan worden door de rechterlijke instanties.

Tegenover de redactie geeft Cairo verder te kennen, dat zelfs mensen die niet meer in het bestuur zitten hebben meegeholpen om gelden van de rekening te halen. De voorzitter betreurt dit gedrag van de leden binnen het bestuur en geeft afsluitend in het gesprek te kennen, dat het onderzoek nog in volle gang is.

error: Kopiëren mag niet!