Verdachte (61) “Loetie” van woninginbraak aan Welgedacht A weg opgepakt

De 61-jaige K.L., meer bekend als “Loetie”, is donderdag 13 juli door de politie van het bureau de Nieuwe Grond aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een voorvluchtige kompaan op zondag 2 juli in een woning aan de Welgedacht A weg in het district Wanica te hebben ingebroken. De bewoner deed diezelfde dag aangifte bij de politie de Nieuwe Grond.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de bewoner op die bewuste dag niet thuis was. De verdachten drongen de woning binnen na de achterdeur met een scherp voorwerp open te hebben geforceerd. De verdachten verlieten vervolgens de plek met medeneming van een kettingzaag, een boormachine, een accu, een cd-speler en andere huishoudelijke apparaten. 

Verdachte is buurman van benadeelde bewoners

Na bekeken camerabeelden kwamen twee mannen, van wie één buurman K.L. van de bewoner blijkt te zijn, in beeld. De buurman werd vervolgens op 13 juli 223 door de politie op zijn woonadres opgespoord en aangehouden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

In eerste instantie ontkende K.L. de diefstal feit te hebben gepleegd, maar werd flink aan de tand gevoeld en viel toen door de mand. Aan de opsporing en aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!