Hittegolf: Bereid je voor op extreme temperaturen

Het is al gezegd door meteorologen, dat de periode tussen augustus en december bekendstaat om droogte en hoge temperaturen. Na een periode van hevige regenval, waarvan de overstromingen bekend zijn, moeten mensen zich voorbereiden op de hitte die eraan komt. Men moet veel water drinken om uitdroging te voorkomen en lichte kleding dragen. Ook moet men zichzelf tegen de zon beschermen. Zoek de schaduw op. Men moet vooral letten op de ouderen, die een kwetsbare groep vormen. Ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met chronische aandoeningen moeten in de gaten gehouden worden, omdat zij gevoeliger zijn voor hittegerelateerde gezondheidsproblemen.

Dieren

Mensen die huisdieren hebben, worden geadviseerd om hun dieren liever niet in hun verblijven te houden vanwege de ophopende hitte in deze ruimtes. De dieren kunnen erg ongemakkelijk worden en zelfs ziek worden. Bomen in de omgeving kunnen de dieren bescherming bieden en schaduw geven. Het is ook belangrijk om schoon en vers water beschikbaar te houden voor de dieren om te drinken. Controleer regelmatig of het water niet te warm is geworden.

Landbouw

Om de uitdagingen van klimaatverandering, bevolkingsgroei en afname van de internationale handel als gevolg van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden, is het van cruciaal belang om te bepalen of de nationale voedselproductie kan voldoen aan de vraag van de bevolking en kan bijdragen aan sociaal economische veerkracht. Boeren moeten nu investeren in verbeterde irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie of sprinklers, om water efficiënter te gebruiken en direct aan de wortels van gewassen toe te dienen. Het verzamelen en opslaan van regenwater kan ook nuttig zijn tijdens periodes van droogte.

Wateroorlog

Klimaatverandering kan leiden tot schaarste aan waterbronnen en veranderingen in de beschikbaarheid van water. Dit kan zelfs spanningen veroorzaken tussen landen die dezelfde rivieren delen of afhankelijk zijn van dezelfde waterbronnen.

Er zijn historische voorbeelden van conflicten die deels zijn veroorzaakt door waterproblemen, zoals de conflicten rondom de rivier de Nijl tussen Egypte, Soedan en Ethiopië.

Zuinig

Om een wateroorlog te voorkomen, is het belangrijk dat landen samenwerken om waterbronnen duurzaam te beheren en conflicten op een vreedzame manier op te lossen. Internationale verdragen en organisaties zoals de Verenigde Naties spelen hierbij een belangrijke rol.

Daarnaast is het bevorderen van waterzuinigheid en het ontwikkelen van technologieën voor waterbeheer ook essentieel.

Kortom, wees voorbereid op hoge temperaturen. Overigens, de feitelijk gemeten temperatuur is veelal lager dan de zogenoemde gevoelstemperatuur. Een feitelijke temperatuur van 30 graden Celsius kan aanvoelen als een temperatuurr van zeker 34, 35 graden.

error: Kopiëren mag niet!