Wijziging in directievoering NIMOS

De heer Cedric Nelom, waarnemend-directeur van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), blijkt die functie met ingang van maandag 11 juli niet meer te bekleden. Dit kan geconcludeerd worden uit een memo aan het NIMOS-personeel.

Daarin wordt medegedeeld, dat “wegens belet van de Waarnemend Algemeen Directeur (…) de Directie per ingaande maandag 10 juli 2023 bestaat uit:

  • Quan Tjon-Akon, Msc, die de bevoegdheden zal uitoefenen betreffende de financiële aangelegenheden van de Stichting NIMOS;
  • Donovan Bogor, Msc, die de bevoegdheden zal uitoefenen betreffende de operationele en contractuele aangelegenheden aangaande de Stichting NIMOS.”

De memo van vrijdag 14 juli  is ondertekend door Tjon-Akon en Bogor.

De reden die heeft geleid tot het ‘belet’ is nog niet duidelijk. In ieder geval is de heer Nelom kennelijk niet meer in staat zijn functie te bekleden.

De redactie van Dagblad Suriname heeft minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu benaderd met de vraag wat de reden is voor ‘het vertrek’ van de heer Nelom als waarnemend-directeur van NIMOS. Vooralsnog is nig geen reactie ontvangen van de bewindsman.

PK

error: Kopiëren mag niet!