Vijf vissers te Nieuw Nickerie opgepakt voor mishandelen en beroven twee collega-vissers na bezoek gokwinkel

De politie van Nieuw Nickerie heeft dinsdag 11 juli de vijf vissers W.R. (39), A.M. (28) en de drie 26-jarigen J.B., B.J. en S.R. opgespoord en aangehouden. De vijf hebben op maandag 10 juli, omstreeks 01.45 uur, K.R. van een groot geldbedrag beroofd en hun collega visser B.G. mishandeld en zijn bromfiets vernield.

Na melding van mishandeling op een woonadres te Nieuw Nickerie gingen agenten naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer B.G. aangetroffen.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat de visser B.G. eerder op de avond een gokwinkel in Nieuw Nickerie had bezocht, waar hij zijn vriend K.R. en zijn vijf collega vissers tegenkwam. Na enige tijd te hebben gegokt verliet hij samen met zijn vriend K.R., die een groot geldbedrag had gewonnen, op de bromfiets de gokwinkel. 

Kort daarna merkten B.G. en K.R., dat zij door de vijf andere vissers, op bromfietsen werden achtervolgd. Na enige tijd werden de twee vrienden door de vijf mannen klem gereden, waarbij één van hen de tas van K.R. met het gewonnen geldbedrag wegrukte, en verlieten vervolgens de plek.

Beide slachtoffers gingen huiswaarts in plaats van aangifte te doen. Terwijl B.G. in een hangmat lag, werd hij door de vijf vissers verrast, die zijn bromfiets met balken vernielden. Hierna sleurden de verdachten hem naar de straat, waar hem ook slagen werden toegebracht en trappen moest incasseren. B.G. moest medisch worden behandeld.

De vijf verdachten werden opgespoord en op 11 juli aangehouden, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn zij door de politie in verzekering gesteld.
Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio West.

error: Kopiëren mag niet!