“Technische storing” deze keer reden afblazen DNA-vergadering

“Technische storing” was donderdag de reden voor het niet doorgaan van de openbare vergadering van de Nationale Assemblee gistermiddag, De technische storing zou te maken hebben met een internetstoring waardoor de vergadering niet “live” uitgezonden kon worden. 

Op de agenda stond de voortzetting van de behandeling van de Wet Casinowezen, de Loterijwet en de Wet Toezicht en Controle Kansspelen. Dit is de derde keer dat de voortzetting van de openbare behandeling van deze ontwerpwetten niet is doorgegaan.

Vorige week gebeurde dat tot twee keer toe. Toen speelde beide keren het quorum probleem. De NDP-fractie verleende geen medewerking voor quorum, omdat er geen duidelijke afspraken konden worden gemaakt over de spreektijd. Bij de voortzetting van de behandeling van de ontwerpwetten moet de regering c.q. de minister van Justitie en Politie in tweede ronde aan het woord komen. Gezien het feit dat er belangrijke wijzigingsvoorstellen aan de ontwerpwetten zijn gedaan, vindt de NDP-fractie dat er voldoende tijd ingeruimd moet worden voor het parlement om daarover met de regering in debat te treden. 

Er schijnen nu wel duidelijke politieke afspraken te zijn gemaakt over de spreektijd. Echter, deze keer was dus een “technische storing” de reden van het niet doorgaan van de openbare vergadering gisteren.

Naar Dagblad Suriname verneemt is ook de huishoudelijke vergadering die vooraf zou gaan aan de openbare vergadering niet doorgegaan. Op die huishoudelijke vergadering zou het parlement overgaan tot de benoeming van de Commissie van Rapporteurs (CvR) voor de ontwerpwetten wijziging Kiesregeling. Vernomen wordt dat de coalitiepartners VHP en ABOP/PL hierover niet op een lijn zitten. Bij het parlement zijn door leden twee ontwerpwetten ingediend met betrekking tot de wijziging van de Kiesregeling, met name die welke is ingediend door leden NDP-fractie en Edward Belfort van de ABOP en die welke door de VHP-fractie.

SS

error: Kopiëren mag niet!