China waarschuwt de NAVO voor destabilisering van Azië-Pacific

China heeft de NAVO gewaarschuwd voor destabilisatie van de Azië-Pacific regio. Chinese analisten hebben kritiek geuit op het communiqué van de NAVO-top, waarin China meer wordt genoemd dan voorheen en de relatie tussen China en Rusland wordt beschuldigd van het uitdagen van de op regels gebaseerde orde.

China verzet zich resoluut tegen de uitbreiding van de NAVO naar Azië-Pacific en waarschuwt voor een grotere NAVO-aanwezigheid in de regio. De Chinese missie bij de EU heeft de beweringen van de NAVO verworpen en beschuldigt de NAVO van een Koude Oorlog-mentaliteit en ideologische vooringenomenheid.

China is vastbesloten om zijn soevereiniteit en belangen te beschermen en zal elke actie die deze in gevaar brengt, resoluut beantwoorden. De relatie tussen China en de NAVO wordt bepaald door de relatie tussen China en de VS, en China moet zich voorbereiden op mogelijke bedreigingen van de door de VS geleide alliantie. Verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk, verzetten zich tegen de druk van de VS om hun confrontatie met China in de Azië-Pacific te delen en zien een NAVO-militaire aanwezigheid als een inbreuk op hun eigen strategieën en strategische autonomie.

error: Kopiëren mag niet!