Brunswijk zegt als koning te werken aan bundeling Afro-Surinamers en connectie met Afrika

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt als koning van de African Heritage de opdracht te hebben gekregen om de connectie weer tot stand te brengen tussen de Afrikaanse diaspora in Suriname en Afrika. Tegen deze achtergrond is het volgens hem belangrijk dat Afro-Surinamers zich bundelen. Hiermee was hij al bezig, maar zegt nu met meer inspanning en gerichtheid hieraan te zullen werken. Brunswijk zegt als eerste te zullen werken aan een rechtstreekse vliegverbinding tussen Suriname en landen als Ghana en Nigeria. 

Met de kroning van hem tot koning willen de Afrikaanse organisaties die hiertoe het initiatief hebben genomen, concrete samenwerkingen op verschillende gebieden tussen Afrika en Suriname tot stand brengen. Afrika kent veel rijke landen, maar de landen kennen Suriname niet eens. Brunswijk zegt heel vereerd te zijn met wat hij  zelf als een bijzondere onderscheiding ziet.

De aanwezigheid van velen afgelopen zondag te Moengo tijdens de ceremoniële plechtigheden in verband met zijn kroning, waaronder vertegenwoordigers van vier van de zes lo’s (marron stammen), is voor hem een bewijs, dat velen in de samenleving achter het idee staan van een bundeling onder nazaten van tot slaafgemaakten en het tot stand brengen van de verbinding met Afrika. Hij zegt hieruit veel kracht en motivatie te putten.

Dat hij tot koning volgens de Afrikaanse cultuur zou worden uitverkoren zegt hij eerder in een droom te hebben gezien. Ook koning David en koning Salomon hebben voordat ze tot koningen werden gekroond dromen gehad, zegt hij.   

Vicepresident Brunswijk sprak woensdagmorgen de pers voor aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers. Hij was getooid in een goudkleurig koninklijk Afrikaans gewaad, met een dik gouden halssnoer om zijn hals.

SS

error: Kopiëren mag niet!